way to 15777: Grand Couloir 30/10/2017

Grand Couloir at night


Нічне фото Ґранд Кулуару, зроблене десь о пів на третю - тоді й розпочався наш штурм гори Монблан (4810 м) з висоти притулку Tête Rousse (3167 м). На верхньому краї горизонту ледь помітно відблискує Refuge du Gouter (3835 м), а між ним і нами - горять білим світлом ліхтарі груп, що вийшли ще раніше.

Підйом по скелястому Ґранд Кулуару - був одним із найскладніших етапів сходження і зайняв у нас десь 4 години (досвідченіші альпіністи піднімаються за дві), а іншої частини нашої групи - більше 5 годин, ми вперлися в них вже на другій третині вузької "стежки", обвішаної де-не-де віа феррата - сталевим кабелем, прикріпленим до скелі.

Ночували тієї ночі ми в наметах на льодовику. Спати лягли десь ближче до 23-ї, тож прокидатися о першій, особливо після кількох келихів вина і в мінусовій температурі вдягати теплий одяг, тверді черевики та спорядження - завданням було не з простих. Мозок не одразу розумів що і до чого, а ще потрібно було прилаштувати камеру до майже зламаного штатива, жертвуючи часом, який у мене був, щоб вдягнути кішки належним чином.

А у весь цей час над головою було розкішне зоряне небо!